Start je dag met een lach

Nu het weer wat afgekoeld is, kan zo’n wafeltje zeker smaken. Mijn dochter kan dat alvast bevestigen ;-D Zoals jullie intussen al misschien weten hebben wij een tarwe intolerantie net zoals vele andere mensen. Daarom kies ik heel bewust om zoveel mogelijk zelf te maken, persoonlijk vind ik dat het veel beter smaakt en bovendien […]

Haverwafeltjes

Nu het weer wat afgekoeld is, kan zo’n wafeltje zeker smaken. Mijn dochter kan dat alvast bevestigen ;-D Zoals jullie intussen al misschien weten hebben wij een tarwe intolerantie net zoals vele andere mensen. Daarom kies ik heel bewust om zoveel mogelijk zelf te maken, persoonlijk vind ik dat het veel beter smaakt en bovendien […]

Vers gebakken broodje

Meer en meer mensen hebben een tarwe/gluten intolerantie net zoals wij, daarom maak ik regelmatig zelf brood. Je kiest zelf wat je erin stopt en bent safe voor je allergie/intolerantie. Daarbovenop is het zéér voedzaam en je huis ruikt gewoon heerlijk naar versgebakken brood. IN DIT BROODJE ZIT: 1 kop volle haver (glutenvrij), ½ kopje […]

Workshop mindfull wandelen

Wandel jezelf blij, ben je op zoek naar een eenvoudige manier om tot een diepe innerlijke rust te komen, je hoofd helemaal leeg te maken en je te laten meeslepen door de pracht van de natuur?  Dan is Mindfull wandelen zeker een aanrader!  VOORAF IN TE SCHRIJVEN: via info@livemindfull.be of telefonisch 0499/733 984. Deze workshop […]

Simplify your life

Hoe begin je eraan? Ons hoofd zit soms zo vol met wel 10-tallen gedachten kris kras door elkaar. Je staat ermee op en gaat ermee slapen. Je “to do” lijst is helemaal dichtgetimmerd dat er geen ruimte meer over is voor ontspanning en je loopt alsmaar gestresseerd rond. Herkenbaar en hoe breng je hier verandering […]

Bij koud weer hoort stevige kost

één van mijn favoriete gerechten is dan witloof in de oven. Maar i.p.v. de traditionele bechamelsaus maak ik het met bloemkoolsaus, is zo smaakvol en boordevol vitaminen voor het hele gezin. Ik maak altijd twee schotels klaar en vries het dan in. INGREDIËNTEN SAUS (voor 1 schotel): 1 grote bloemkool, wat geraspte parmezaan, nootmuskaat, P&Z, […]

Help ik heb stress!

Iedereen zal dit gevoel wel herkennen: TROP IS TE VEEL, met deze eenvoudige tips, behoud je een goed evenwicht: 1) NEEM EEN GOED EN EVENWICHTIG ONTBIJT met een heerlijk kopje thee/koffie, wat fruit en voeg daarbij volkoren spelt of haverboterham met beleg of wat granola, een havermoutpapje of maak eens volkoren haverwafeltjes de dag voordien […]

Gemberthee

Tijdens de herfst en wintermaanden drink ik iedere morgen een heerlijke kop gemberthee. Het is gewoon heel lekker maar daarenboven heeft het zoveel goede eigenschappen om deze koude maanden goed door te komen. Bovendien heeft het een gunstige invloed op ons immuunsysteem en vertering, het verwarmd je lichaam van binnenuit en heeft een antibacteriële werking. […]

Quiche met zalm en courgettes

Met dit koude weer smaakt zo’n heerlijke quiche nog meer en bovendien kan je het de volgende dag meenemen als lunch, gewoon even opwarmen en klaar. Maak er nog een lekker witloofslaatje bij en je kan weer tegen een stootje 😀 INGREDIËNTEN 4 PERS: 6 grote eieren, 400 gr verse zalm, 2 à 3 courgettes, P&Z, peterselie, […]

Broccolipesto

Neem nu deze heerlijke broccolipesto, zo heerlijk om duimen en vingers van af te likken en kan je bovendien combineren op zoveel verschillende manieren. Als aperitiefhapje met krakers of gewoon als lunch op een boterham… BEREIDING: doe de broccoliroosjes (1 broccoli) in een blender, voeg het sap van 1 limoen toe, peper en zout, 1 teentje […]