Fit, gezond, gelukkig en energiek door het leven gaan

LIVE MINDFULL staat namelijk voor het volgende:

L leef vanuit je hart, niet vanuit je gedachten
I Imperfectie maakt je net uniek
V Vrijheid, sla je vleugels uit en vlieg
E Eet puur en gezond volgens de seizoenen

Zoals je kan lezen is voeding voor mij heel belangrijk en vormt één van de belangrijke pilaren om gezond, fit en gelukkig door het leven te gaan. Dit niet alleen voor mij maar ook voor mijn hele gezin. Ook beweging, een positieve ingesteldheid, ontspanning, en met een open bewuste blik in het leven staan vormen naast voeding een stevige basis.

Deze basis heeft er onder meer voor gezorgd dat ik mijn ziekte (Bechterew) onder controle heb maar ook mijn dochter haar gezondheidsproblemen zijn dankzij deze manier van leven volledig verdwenen.

Ik kies bewust voor biologische en zoveel mogelijk streekgebonden producten, omdat deze de meeste voedingswaarden bevatten.

Neem nu dit gerecht, een echte Belgische klassieker met een gezondere en smaakvolle twist waar je voluit van kan genieten.

BALLETJES IN TOMATENSAUS MET PASTINAAK FRIETJES (4 pers):

Balletjes: 500gr kippengehakt, 2 kleine kopjes (spelt)meel, P&Z, selderblaadjes fijn gehakt (de rest van de selder heb ik verwerkt in de tomatensaus), verse rozemarijn. Het gehakt goed mengen en er volgens balletjes van draaien die je bakt in olijfolie.

Saus: Is dezelfde basis als spaghettisaus maar dan zonder gehakt, met veel wortelen en fijngesneden selder. Wanneer je saus klaar is, kan je er de balletjes aan toevoegen. Laat het geheel nog even rustig op een laag vuurtje sudderen.

Pastinaak frietjes: Snij een 5-tal pastinaken net zoals je frietjes zou snijden en verdeel ze in een ovenschotel, overgiet met olijfolie, P&Z, verse rozemarijn en 2 fijn gemalen teentjes look. Meng alles goed door elkaar en verdeel de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze een 20-tal minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C

Als je voldoende saus met balletjes klaarmaakt kan je enkele porties invriezen 😀