Lekker, gezond en snel

De laatste loodjes wegen het zwaarst, heel wat mensen en studerende kinderen zijn toe aan vakantie en rust. Daarom is het tijdens deze periode net heel belangrijk om gezond te blijven eten zodat je je lichaam de nodige voedingstoffen kan geven die het nodig heeft om deze stressvolle periode door te komen.

Wanneer je tijdens stressvolle periodes liever grijpt naar kant en klare maaltijden dan gaat je lichaam en brein ook minder goed presteren en voel je je doorgaans moe en opgeblazen.

Maak dus de juiste keuze en kies voor de gezonde weg = maar energie en een happy mind!

Dit gerecht van courgetteslierten met een zalm/noten spread is klaar in een handomdraai en voorziet ons van de nodige omega 3 vetzuren om ons lichaam en brein de nodige punch te geven en bovendien goed voor hart en bloedvaten. De groenten die zijn op hun beurt gewoon super gezond voor ons hele lichaam.

INGREDIËNTEN (4 pers): 4 à 5 courgettes in slierten gesneden (met spiraalsnijder of dunschiller), 1 grote ajuin, 2 teentjes look, 2 koppen cashewnoten (laat 2 uurtjes weken in warm water), 250 gr gerookte zalm, verse dille, olijfolie, P&Z (ik gebruik hier Herbamare dr Vogel) en scheutje water

BEREIDING: Maak eerst je zalm/notenspread en doe je noten en zalm in een blender, voeg wat water toe, kruid aan met peper en verse dille en maal het fijn tot een spread. Stoof intussen je ajuin in een scheut olijfolie en voeg tenslotte de geperste look toe, wanneer de ui glazig is voeg je er de courgetteslierten aan toe en voeg wat P&Z toe (laat max 3 min. garen op een matig vuur, roer regelmatig om en zorg ervoor dat je slierten nog wat knapperig blijven), voeg tenslotte je zalm/notenspread toe aan je courgetteslierten en draai goed om. Wil je nog een extra bite, voeg er dan wat volkoren (spelt) spaghetti aan toe (meng samen door het gerecht) en zo zijn de kinderen ook happy ;-D